+3630 438 2101
kekadria@upcmail.hu

Caorle a legjobb választás a nyaraláshoz.

Caorle az egyik legkedveltebb, festői üdülőhely az Adriai-tenger északi partvidékén. Jesolo és Bibione között fekszik. Strandjai finom-homokosak, a tengervíz sekély.

A romantikus óvárost szűk sikátorok és pasztellszínű középkori házak díszítik. A sétányt kísérő sziklasort kőfaragók munkái teszik szépségessé. A város jelképe a St. Stefano dómhoz tartozó, henger alakú, 48 méter magas harangtorony, mely messziről is láthatA látványosságok közé tartozik még a szombati piac. A tradicionális caorlei bárkák (bragossi) látják el friss hallal a helyi éttermeket. A partvidék legjobb halételeit a közeli Lison-Primaggiore régió boraival öblíthetjük le. A városka mellett megtekinthetők a halászok hagyományos nádházai (casoni). 

Caorle strandja

Caorle finom homokos, sekélyvizű strandja különféle sportolási lehetőségekkel várja az odaérkező turistákat. Három strandja, partszakasza van: a központi strand (Spiaggia di Levante, Spiagga di Ponente), Porto Santa Margarita, azaz a kikötő és környéke és a Duna Verde strandja. E három mindösszesen 15 km hosszúságot jelent.

A környező lagúnavilág (Laguna di Caorle) még szinte az érintetlen természet hangulatát kölcsönzi a városkának, amelyet biciklivel is felfedezhetünk. Számos útvonal közül választhatunk, a tengerpartot követve vagy a lagúna csatornái között haladva. Érdemes meglátogatni a lagúnai halászok ősi és jellegzetes lakóhelyét, a "zsúpfedeles" házakat is, amelyeket még a mai napig is használnak a velencei lagúna caorle-i halászai, akik a tenger vizében ezen a területen főként angolnát és tengeri süllőt fognak.

Itt talájuk Ernest Hemingway kedvenc helyét is, több regényén is itt dolgozott. Megemlíti a “A folyón túl, a fák között”c. regényében is. Itt található a nagy lagúna, ahol a vadászkalandjai alkalmával pihent meg az író. 

Érdemes ellátogatni ide kerékpárral vagy “bragozzo” csónakkal, amely hagyományos lagúnai csónak, amellyel körülbelül tizenöt személy utazhat. Esetleg útközben színes anekdotákat hallgathat az amerikai íróról, amelyeket a halászok adnak elő. A legenda szerint, mindig volt az írónál gin.

Caorléban nyaralva mindenképp érdemes megtekinteni a 60 km-re található Velence városát is. A legszebb, és a legnagyobb kikapcsolódást nyújtó eljutás a vízi út: Caorle régi kikötőjéből minden nap indulnak hajójáratok Velencébe.